Focsani Forum
Vrei să reactionezi la acest mesaj? Creati un cont în câteva clicuri sau conectati-vă pentru a continua.

Alege Medierea, alternativa la instanta de judecata

In jos

Alege Medierea, alternativa la instanta de judecata Empty Alege Medierea, alternativa la instanta de judecata

Mesaj  ilydorin Mar Oct 30, 2012 7:45 pm

Medierea, solutia alternativa la Instanta de judecata

Medierea, mediator conflicte scolare intre elevi,litigii civile , comerciale, dreptul muncii, litigii cu asiguratorii RCA
mediator autorizat dorin ilie
0757398923


Medierea este un proces structurat , care are loc într-un cadru neutru și confidențial, la biroul mediatorului , din inițiativa părților. Părțile decid dacă vor supune neînțelegerea, conflictul, litigiul lor medierii sau se vor prezenta instanței.
Odată ajunși în instanță, părțile pun litigiul pe masa judecătorului și acesta în baza unor criterii, rațiuni și legi obiective, având și susținerile și probele părților, tranșează cauza , dând câștig uneia dintre părți. Așadar o parte iese perdantă și alta câștigă.
Procesul de mediere este total diferit de procesul judiciar. În cadrul medierii părțile își conduc singuri disputa spre o soluție reciproc convenabilă, avatanjoasa și satisfăcătoare. Procesul de mediere se desfășoară într-un câmp de interese și nevoi, nu de drepturi. Cu toate acestea, chiar dacă câmpul de mediere este un câmp de interese și nevoi, aceasta nu înseamnă că nu respectă drepturile și libertățile părților. Dimpotrivă, interesele și nevoile sunt ghidate de principiile respectării drepturilor fiecărei părți implicate în proces. Fără respectarea acestor drepturi nu se poate vorbi de un proces de mediere. Însă, procesul de mediere nu are în vedere drepturile partilor. Deasemeni mediatorul pe tot parcursul procesului de mediere, si chiar si dupa, este obligat sa respecte principiile de baza ale medierii.

ilydorin

Mesaje : 1
Data de înscriere : 30/10/2012

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum