Focsani Forum
Vrei să reactionezi la acest mesaj? Creati un cont în câteva clicuri sau conectati-vă pentru a continua.

Ghid: Scriere a discurilor CD-R mai mari de 80 de minute

In jos

Ghid: Scriere a discurilor CD-R mai mari de 80 de minute Empty Ghid: Scriere a discurilor CD-R mai mari de 80 de minute

Mesaj  snow Sam Apr 05, 2008 3:45 pm

Ghid de scriere a discurilor CD-R mai mari de 80 de minute

Pentru a putea scrie CD-uri cu o capacitate mai mare de 80 min. (700MB) aveți nevoie de o unitate de scriere compatibilă cu CD-R 90 min. (800MB) sau CD-R 99 (890MB) și de un software de scriere capabil de OverBurning. Pentru a determina dacă unitatea dvs. de scriere poate scrie mai mult de 80 de minute vă rugăm să consultați specificațiile tehnice din manualul care însoțește unitatea. Dacă manualul nu precizează un suport clar pentru OverBurning sau CD-uri de 800/890MB vă recomandăm să navigați pe site-ul oficial al fabricantului unității dvs. și să căutați fie specificațiile tehnice mai detaliate ale unității dvs., fie în secțiunea de suport tehnic, unde puteți afla care generații de unități de scriere suportă CD-R-uri mai mari de 700MB.
Odată stabilit faptul că unitatea dvs. suportă discuri CD-R mai mari de 80 min. aveți nevoie de un software de scriere care să suporte depășirea pistei de scriere de pe CD-R (OverBurning), limitată de către standardul Red-Book la 80 min.
Produsele software care permit OverBurning sunt următoarele:

Producător Capabilitate Nume software
Ahead Software Audio + DATE Nero Burning Rom
Golden Hawk Audio + DATE CDRWIN
Feurio! Audio Feurio!
Padus Audio + DATE DiscJuggler
Prassi Audio + DATE CD Rep Plus
VOB Audio + DATE CD Wizard Pro

În mod curent, software-ul de scriere produs de Adaptec/Roxio EasyCD Creator nu suportă OverBurning și producătorul nu recomandă ca software-ul său să fie folosit pentru a scrie mai mult de 700MB pe un CD-R.
Nero Burning Rom este software-ul cel mai recomandat pentru a scrie discuri CD-R mai mari de 80 min. Pentru a putea scrie un astfel de CD-R trebuie să executați următorii pași:
1. Porniți Nero Burning Rom cel puțin versiunea 5.5.x.x
2. Din meniul File selectați opțiunea Preferences.
3. În fereastra Preferences, selectați Expert Features și apoi selectați Enable overburn ....
4. Alegeți valoarea pentru Maximum CD Length conform capacității inscripționate pe CD-R-ul pe care doriți să îl scrieți, 89:59:00 pentru CD-R 90 (800MB) sau 98:59:00 pentru CD-R 99 (890MB) și apoi apăsați pe butonul OK.
5. Executați operațiunile normale de copiere a unui CD sau de scriere a fișierelor necesare pe el.
6. Când veți porni scrierea (arderea) discului veți fi avertizat că capacitatea discului selectat de dvs. depășește valorile standard. Ignorați avertismentul și continuați OverBurning-ul. Dacă software-ul de scriere ejectează CD-R-ul, introduce-ți-l din nou în unitate și continuați OverBurning-ul.

Factori de care trebuie să țineți cont când utilizați discuri CD-R cu o capacitate mai mare de 700MB:
• Unitatea de scriere și software-ul de scriere nu vor identifica un CD-R 90 sau CD-R 99 la capacitatea de 800, respectiv 890 MB, ci îl vor identifica ca pe un CD-R obișnuit de 700MB sau 80 min.
• Discurile CD-R de 90/99 min. se scriu doar în mod Disc-At-Once (sau Session at once) pentru a permite scrierea informațiilor de lead-out la extremitatea exterioară a discului
• Discurile CD-R de 90/99 min. se scriu doar într-o singură sesiune (bifați No Multisession și Finalize CD, discul trebuie închis – nu se mai permite scrierea unei alte sesiuni) pentru a putea folosi spațiul liber folosit altfel pentru a înscrie informațiile necesare descrierii sesiunilor.
• Discurile CD-R de 90/99 min. se scriu la o viteză de scriere cât mai mică posibilă, viteza recomandată fiind de 4x, funcție atât de calitatea discului CD-R (care trebuie testată), cât și de capabilitățile unității de scriere. Viteza de scriere nu trebuie să depășească 10x deoarece majoritatea unităților de scriere nu reușesc să mențină stabil capul optic de scriere la viteze mai mari de 8x când scriu discuri cu o capacitate mai mare de 700MB, rezultând discuri defecte. Încercați prima oară cu cea mai mică viteză permisă de unitatea dvs. de scriere.
• Discurile CD-R de 90/99 min. nu corespund standard-ului CD Red-Book și ca urmare este posibil ca ele să nu fie recunoscute de unități CD-ROM mai vechi sau de o mare parte a CD-Playerelor Audio, care nu pot citi discuri mai mari de 74/80 de min.
• Este posibil ca scrierea unui CD-R mai mare de 80 min. să defecteze unitatea de scriere sau cititorul de CD-uri cu care va fi citit respectivul CD-R de 90/99 min. În momentul în care cititorul va încerca să treacă de minutul 74/80 este posibil ca capul optic de citire sau scriere să nu poată merge mai departe (limitare mecanică sau electronică), ducând astfel la distrugerea mecanismului de poziționare a capului optic cu laser sau la blocarea lui.
snow
snow
Admin

Mesaje : 48
Data de înscriere : 28/03/2008
Varsta : 29

https://focsani.hitforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum